Sufletul Românesc, prin ochii lui Dan Puric

Luni, 16 decembrie a.c., la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, a avut loc premiera spectacolului “Suflet Românesc”. Acest nou one-man show a fost aplaudat minute în şir de o sală arhiplină. Dan Puric a spus, prin pantomimă, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului. Finalul este însă dătător de nădejde. În cele din urmă, un popor slăbănogit şi orb după 45 de ani de comunism, găseşte resursele reînvierii sale şi se transformă într-un campion. Unul care le poate arăta calea şi altora.

Aceeaşi poveste este articulată de Dan Puric, din instantanee ale realităţii româneşti dinainte şi după 1989, şi în conferinţa „Suflet Românesc” ţinută marţi, 17 decembrie la Ateneul Român, şi în cartea sa cu acelaşi titlu, lansată miercuri, 18 decembrie, libraria Dalles.

PS:  Compania Dan Puric & Asociaţia Pro Vita vă invită azi, de la ora 19.00, la concertul de colinde „Bulgăraşi de veste bună”, care va avea loc la Teatrul de pe Lipscani. Ca în fiecare an, concertul prezentat de Dan Puric este susţinut de minunatul cor de copii al Asociaţiei Pro Vita.

sursa: blogul lui Claudiu Târziu