Ţiganii expulzaţi din Franţa pleacă în Marea Britanie, Germania şi Spania

Statele Uniunii Europene, care au criticat dur măsurile luate de Franţa faţă de aşezările ilegale ale ţiganilor, au şansa de a demonstra în practică dragostea faţă de ţigani. Masele de etnici ţigani, expulzaţi din Franţa, au plecat anume spre aceste ţări.

Ţiganii expulzaţi din Franţa pleacă spre Marea Britania, Germania şi Spania, au declarat reprezentanţii comunităţii ţigăneşti din Europa. „Nu avem de gând să rămânem în România ţi Bulgaria, unde am fost expediaţi, deoarece nu putem găsi locuri de muncă acolo”, au declarat ei. „Acasă nu vom putea să ne hrănim familiile noastre cu 8-10 copii, iar în Germania sau Marea Britanie, vom putea”.

Reamintim că reprezentanţii structurilor birocratice din Uniunea Europeană au declarat că vor acţiona în judecată Franţa pentru „discriminarea” ţiganilor. În prezent, pe teritoriul Europei locuiesc peste 12 milioane de ţigani şi numărul acestora este în creştere permanentă. Din 1200 de ţigani deportaţi din Franţa, 90 la sută au plecat spre alte oraşe din Europa Occidentală.