Trebuie să interzicem finanţarea “societăţii civile” şi a cultelor religioase din afara ţării?

Noua Ordine MondialăSă fim realiști, în Republica Moldova nu există o societate civilă în sensul deplin al cuvântului. O mare parte a asociațiilor obștești, care activează pe teritoriul nostru, nu sunt decât „prestatori de servicii” și există exclusiv din contul finanțatorilor străini, în timp ce societatea civilă funcțională, care ar corespunde intereselor societății noastre, trebuie să dispună fie de surse de finanțare proprii, fie să dispună de alte surse materiale din interiorul Republicii Moldova. Sponsorizarea este un lucru foarte sensibil, deoarece dictează interesele unui oarecare grup. Or, cine poate răspunde astăzi, interesele cui le reprezintă organizațiile non-guvernamentale care sunt finanțate de instituții din afara țării? Oare activitatea acestor asociații nu pune în pericol securitatea națională a Republicii Moldova?

De ce în Republica Moldova activează nestingherit un șir de culte totalitare, precum martorii lui Iehova sau „Biserica Unificării”, activitatea cărora este interzisă în mai multe state ale lumii, din cauza subminării securității naționale?

De ce pe parcursul mai multor ani, pe teritoriul nostru au activat și activează nestingherit Institutul Național Democrat, Institutul Republican Internațional, „Freedom House”, rețeaua de organizații finanțate de miliardarul și criminalul internațional George Soros și alte instituții similare, despre care se cunoaște că reprezintă un paravan al serviciilor secrete străine? Acestea continuă să activeze și să exercite presiuni asupra guvernului nostru, în pofida faptului că rodul activității acestora, prin orchestrarea a tot felul de „revoluții colorate” în Serbia, Georgia, Ucraina, este arhicunoscut.

De fiecare dată când este vorba de apărarea intereselor noastre naționale, reprezentanții așa-numitei „societăți civile” reacționează agresiv și violent când sunt apărate interesele noastre naționale și iau apă în gură când este vorba de încălcarea normelor democratice și demontarea sistemului de valori naționale. Societatea civilă din Republica Moldova reacționează doar când este vorba de interesele sponsorilor săi și în cel mai bun caz tace, când sunt subminate interesele poporului nostru.

Nu ne rămâne decât să ajungem la concluzia că tot ce pretinde a fi astăzi „societatea civilă” nu este decât o structură subversivă, iar finanțarea externă a ONG-urilor reprezintă o imixtiune grosolană în problemele interne ale Republicii Moldova, care creează în mod artificial situații de instabilitate politică și socială.

Din aceste considerente, adoptarea unei legi care ar interzice finanțarea asociațiilor obștești și cultelor religioase din afara țării este absolut necesară pentru stabilitatea internă și buna funcționare a instituțiilor democratice. O astfel de măsură nu ar fi nicidecum una ieșită din comun. În SUA, spre exemplu, legislația interzice finanțarea organizațiilor non-guvernamentale de către guvernele altor țări, iar în Israel resursele financiare din afara țării, destinate ONG-urilor, sunt blocate automat și gestionate de Ministerul Finanțelor, băncile fiind obligate să informeze instituțiile statului cu privire la operațiunile financiare destinate finanțării asociațiilor obștești.

Consolidarea instituțiilor democratice nu este posibilă fără un sistem puternic de protecție a instituțiilor statului de influențarea instituțiilor în procesul de luare a deciziilor. Procesul electoral este unicul mecanism care determină reprezentarea intereselor poporului în administrația locală și centrală, ceea ce înseamnă că orice deturnare a acestui mecanism este un atac direct la suveranitatea și capacitatea de autoguvernare a poporului.

Autor: Octavian Racu

2 comentarii la „Trebuie să interzicem finanţarea “societăţii civile” şi a cultelor religioase din afara ţării?

  • 7 martie 2011 la 14:34
    Permalink

    Martorii lui Iehova i-si desfasoara activitatea in peste 230 de state si teritorii si sunt interzisi in asa tari ca Iran, Irak, China si alte cateva tari cu forme de guvernare totalitara.

Comentariile sunt închise.