Ucraina: „Sectorul de Dreapta” intenţionează să preia frâiele „revoluţiei”?

Într-o declaraţie publicată pe mai multe resurse electronice naţionaliste ucrainene, comandatul Sectorului de Dreapta anunţă intenţia de a prelua conducerea revoluţiei din Ucraina, fiind dezamăgit de pasivitatea liderilor partidelor parlamentare.

„Ultimele evenimente din Ucraina demonstrează lipsa de alternativă pentru lupta revoluţionară de dobândire a libertăţii, dreptăţii şi bunăstării pentru poporul ucrainea”, declară comandatul mişcării „Sectorul de Dreapta” Dmitrii Iaroş.

„În condiţiile unei lipse de claritate a poziţiilor liderilor partidelor parlamentare de opoziţie şi frica lor de a realiza Revoluţia, mă văd obligat să preiau responsabilitatea pentru procesul revoluţionar şi evenimente care vor urma şi pentru viitorul statului”.

Aşa-numitul „Sector de Dreapta” îşi propune următoarele obiective:

– Reformatarea puterii politice

– Eliberarea tuturor celor arestaţi

– Desfiinţarea şi interzicerea tuturor organizaţiilor şi partidelor antistatale

– Reformarea cardinală a justiţiei , organelor de forţă şi serviciilor de informaţii

– Modernizarea radicală a ţării, adoptarea unei noi Constituţii Naţionale.

Chemând cetăţenii să adere la „Sectorul de Dreapta”, pentru coordonarea acţiunilor viitoare, Dmitri Iaroş s-a adresat ofiţerilor Forţelor Armate, Serviciilor de Informaţii şi miliţie: „Împreună avem şansa de a împiedica planurile Kremlinului de a diviza ţara şi a semăna ura şi duşmănia pe pământul ucrainean”.

„Sectorul de Dreapta garantează militarilor şi colaboratorilor Serviciilor de Informaţii şi Ministerului de Interne siguranţă şi loc de muncă în organe de forţă reînnoite”, asigură liderul radical.

Dmitri Iaroş este născut în anul 1971, în oraşul Dneprodzerjinsk. Din februarie 1989, este membrul Frontului Popular din Ucraina. În perioada 1989-1991, îşi face serviciul în rândurile Armatei sovietice. Din iunie 1994, este membru organizaţiei naţionaliste „Trizub”. Din anul 1996, devine membru al Comitetului Central al mişcării Trizub. În anul 2001, a absolvit facultatea de filologie a Institutului Pedagogic „Ivan Franko”. Începând cu anul 2005, devine liderul organizaţiei.

Autorul cărţii: „Revoluţia Ucraineană: secolul XXI”

În ianuarie 2013, a iniţiat crearea mişcării „Sectorul de Dreapta”, prin coalizarea mai multor organizaţii naţionaliste din Ucraina: „UNA-UNSO”, „Patrioţii Ucrainei”, „Belâi Molot”, „Trizub” şi altele.