UE organizează summitul ateilor şi masonilor. Ateii supăraţi pe francmasoni

Uniunea Europeană va organiza la Bruxelles un summit al ateilor şi al francmasonilor în aceasta toamnă, informează Euobserver.com. Scopul acestui summit este realizarea unui dialog politic în paralel cu summitul anual ţinut cu liderii religioşi din Europa. La începutul acestei săptămâni preşedintii Comisiei Europene, Parlamentului European si Consiliului European s-au intalnit cu 24 de episcopi, rabini si lideri din partea comunitatilor hindu si sick. Acest dialog anual are loc incepand din 2005 si pentru prima data este obligatoriu in acest an conform articolului 17 din Tratatul de la Lisabona.

Însă din cauza presiunilor Belgiei (unde mişcările seculare şi atee sunt tratate la fel cu religiile) Uniunea Europeană a fost silită să organizeze şi un summit al ateilor, care este programat pentru 15 octombrie. Ceea ce a iritat gruparile atee a fost faptul că acest summit va cuprinde sub titulatura de „grupări nereligioase” şi pe francmasoni. David Pollock, preşedintele Federaţiei Umaniste Europene a declarat: „Cred că este mai degrabă ciudat. Unele din Marile Loji sunt seculare şi sprijină separarea bisericii de stat, însă în acelasi timp păstreaza tot felul de mituri cum ar fi Marele Arhitect al Universului. Imaginea lor publică este că se ocupă de activităţi caritabile, şi într-adevăr se implică în astfel de acţiuni, însă există şi ritualuri care implică legarea la ochi a candidaţilor şi rularea pantalonilor. Un fel de jocuri pentru băieţei”.

David Pollock a declarat pentru Euobserver.com că umaniştii s-au opus includerii „clauzei religioase” în primul Tratat Constituţional al UE şi mai apoi în Tratatul de la Lisabona, afirmând că nimeni nu are dreptul la un summit special mai mult decât orice alt tip de organizaţie şi toti trebuie să aştepte la rând pentru a vorbi comisarilor UE, ca oricare altă organizaţie neguvernamentală, deoarece asta sunt bisericile. „Însă din păcate am pierdut bătălia, şi astfel, cu summitul ateilor cel putin suntem trataţi egal, deşi aş fi vrut mai degrabă să fim alături de biserici. Însă am fost puşi laolalta cu francmasonii”, a mai declarat David Pollock.

sursa: ZIUA VECHE

One thought on “UE organizează summitul ateilor şi masonilor. Ateii supăraţi pe francmasoni

Comentariile sunt închise.