Un CD despre pubertate și sex, produs de BBC, stârnește controverse. “Distruge inocența copilariei”

Cât de mult e prea mult? La ce vârstă ar trebui copiii să afle că pe bebeluși nu-i aduce barza? La aceste întrebări se chinuie să afle un răspuns zilele acestea autoritățile britanice, după ce BBC a scos pe piață un CD explicit despre pubertate și sex.

Scopul – declarat de cei de la BBC – al CD-ului este să-i învețe pe copiii între 9 si 11 ani despre adolescență, ciclul vieții, sentimente, viața de familie și prietenie.

Însă CD-ul conține și un video cu două personaje animate care fac sex și o secvență generată pe calculator cu un cuplu implicat în relații sexuale, acompaniată de text explicit.

CD-ul mai include poze cu o femeie și un bărbat, dezbrăcați, pentru a demonstra diferența dintre sexe, informații despre “visurile umede”, masturbare și diagrame explicite ale organelor genitale.
Materialul produs de cei de la BBC a stârnit îngrijorarea mai multor părinți, care s-au adresat parlamentarului conservator Andrea Leadson. “Acest material este explicit. Distruge inocența specifică copilăriei”, a spus parlamentarul britanic.

Leadson dorește ca, de acum înainte, materialele educaționale referitoare la sex să fie restricționate, la fel ca cele artistice. Iar ministrul Educației britanic, Nick Gibb, a promis că va lua în considerare propunerea.

BBC își apără în continuare produsul și spune că CD-ul a fost realizat în colaborare cu autorități locale și experți în educație.

sursa: Știrile PROTV