Unde dă Google internet gratis

Cele trei orașe sunt Kansas City, Austin din statul Texas și Provo din statul Utah, potrivit portalului dedicat Google Fiber. În aceste localități, Google propune utilizatorilor de internet trei oferte diferite, una dintre acestea fiind utilizarea gratuită a internetului. Condiția este ca utilizatorul să plătească o taxă de instalare de 300 de dolari, care poate fi eșalonată și în 25 de dolari timp de 12 luni. Este adevărat că și viteza internetului gratuit este mică: doar 5 Mega viteză de download și 1 Mega viteză de upload.

Alături de această ofertă, Google oferă în cele trei orașe o variantă internet de 1 Giga atât pentru download, cât și pentru upload, la 70 de dolari/lună, și altă variantă, cu aceeași viteză a internetului, la care se adaugă un pachet de 200 de posturi TV, la un preț de 120 de dolari pe lună.
Google a anunțat recent că lucrează la elaborarea unei conexiuni la internet cu o viteză nemaiîntâlnită până acum: de 10 Giga pe secundă. În prezent, în România, cea mai mare viteză a internetului este de 1 giga/secundă. Iar în SUA, viteza de 10 Giga/secundă ar fi de 1.000 de ori mai mare decât viteza medie de conexiune din țară, scrie Wired.com.
Informația a fost lansată în public săptămâna trecută, de către directorul financiar al Google, Patrick Pichette, care, la o conferință desfășurată la San Francisco, a vorbit despre acest experiment, potrivit USA Today. „După un Giga, vor fi 10 Giga”, a spus Patrick Pichette la conferință. „Deci, noi lucrăm deja la 10 Giga”, a adăugat el.
Nu vă așteptați, însă, ca Google să-și lanseze noul serviciu foarte curând. „La Google, noi analizăm mereu cum putem să facem produsele noastre mai bune și continuăm să împingem limitele inovației”, a declarat un purtător de cuvânt al Google. „Acest lucru face parte din ADN-ul nostru. Dar nu avem în plan să aducem 10 Giga/secundă în viitorul apropiat”, a mai spus acesta.

Așadar, proiectul internetului cu o viteză de 10 Giga/secundă este unul pe termen lung, care va fi lansat pe piață doar dacă îndeplinește standardele Google. Și chiar și atunci când va fi lansat, acesta va fi disponibil în Statele Unite ale Americii într-o primă fază.

Presa americană se declară îngrijorată de modul în care Google își va trata concurenții în persoana jucătorilor mici și a rețelelor de internet municipale.
Google Fiber rămâne deocamdată mai mult un laborator pentru Google unde testează potențialul internetului de ultra-mare viteză, nefiind afacerea sa de bază, cu toate că președintele Google, Eric Schmidt, a sugerat contrariul.

Sursa: money.ro