Ungaria: Partidul socialist, „organizație criminală”, în calitate de moștenitor al comuniștilor, este vinovat pentru crimele fostului regim, potrivit noii Constituții

Partidul Fidesz al premierului ungar, Viktor Orban, a promovat vineri în Parlament o modificare a Constituției care afirmă că Partidul Socialist (MSZP) este vinovat pentru crimele comise de fostul Partid Comunist, relatează AFP.

Începând cu 1 ianuarie 2012, data la care va intra în vigoare noua Constituție, „în calitate de succesor legal, MSZP (Partidul Socialist, învingător în trei alegeri democratice, în 1994, 2002 si 2006) este vinovat de crimele fostului regim” comunist, stabilește această lege adoptată cu majoritatea de două treimi de care dispune Fidesz în Parlament.

Legea stipulează că pensiile câtorva supraviețuitori dintre foștii lideri comuniști ar putea fi reduse sau chiar desființate complet.

Urmează apoi o lunga lista a crimelor regimului comunist: „Suprimarea tinerei democrații ungare de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, cu sprijinul sovietic, uciderea cetățenilor, îndatorarea națiunii, munca forțată și tortura cetățenilor, discriminarea persoanelor pe baza originii, a credinței politice sau a spionării vieții lor private”.

MSZP si predecesorul sau, Partidul Socialist al Muncitorilor Ungari, MSZMP, sunt considerați vinovați pentru eșecul revoltei din 1956 și a terorii care a urmat.

Partidul Socialist este calificat drept o „organizație criminala” ai cărei lideri au „o responsabilitate care nu va dispărea niciodată”. „MSZP împărtășește aceasta responsabilitate în calitate de moștenitor al patrimoniului MSZMP, grație legăturilor personale care au asigurat continuitatea” dintre cele doua entități, spune noua lege.

Deputații MSZP și ai LMP (verzii, de stânga) nu au participat la sesiunea parlamentara de vineri.

Ironia sorții: numeroase cadre al partidului comunist sunt acum în Fidesz, printre aceștia figurând și doi membri ai Comitetului central, Matyas Szürös și Imre Pozsgay, care s-au numărat vineri printre invitații de onoare ai Fidesz în Parlament.

sursa: hotnews.ro

One thought on “Ungaria: Partidul socialist, „organizație criminală”, în calitate de moștenitor al comuniștilor, este vinovat pentru crimele fostului regim, potrivit noii Constituții

 • 4 ianuarie 2012 la 0:27
  Permalink

  Eu astept ziua in care vor fi judecati si condamnati, in absenta probabil, colaborationistii occidentali ai guvernelor comuniste de dincolo de cortina de fier.
  Daca masele anonime nu aveau habar decat de confortul si prosperitatea proprie, imaginandu-si, imbecilizati, ca rusii, romanii, ungurii, bulgarii au ales calea leninista, nu acelasi lucru se intampla cu membrii caselor regale, bancherii, guvernantii occidentali.
  In legatura cu ungurii, mi s-a parut interesant faptul ca actuala putere a reusit o performanta exceptionala, aceea de a convinge Canada sa acorde azil politic tiganilor care s-au declarat discriminati.
  Se pare ca ungurii au invatat de la romani cum sa NU procedeze vis à vis de tigani. Noi folosim metoda bumerangului . La dus, se obtine discreditarea romanilor si la intors se obtin voturi si destabilizari punctuale regional.

Comentariile sunt închise.